N-Ice Clean in beeld

Reinigingsproces

1. Laden en lossen

1. Laden en lossen

Als de te reinigen drukpers bij ons wordt aangeleverd, wordt deze met zorg gelost. Het laatste werk voor de drukpers terug naar de eigenaar gaat: deze wordt met zorg en volgens de regels van de kunst op de vrachtwagen geladen.

2. Demonteren en controleren

2. Demonteren en controleren

Voor we beginnen aan het reinigingsproces controleren we de drukpers zorgvuldig op mogelijke mankementen. De volgende stap is de demontage van de mantel en van andere onderdelen van de drukpers. Op die manier krijgen we toegang tot het gedeelte dat met CO2-droogijs moet worden schoongemaakt. Op regelmatige basis worden door ons foto’s genomen, dit om eventuele schade of gebreken aan de machine vast te stellen. Deze informatie wordt doorgestuurd naar de eigenaar van de machine.

 

3. Droogijsstralen

3. Droogijsstralen

Klaar voor het echte werk! Met behulp van CO2-droogijs worden alle hoeken en kanten van de drukpers perfect gereinigd. Alle inktresten en andere vervuilingen verdwijnen en de onderdelen worden als nieuw.

4. Manueel reinigen en herschilderen

4. Manueel reinigen en herschilderen

Een heel belangrijk onderdeel is het manueel reinigen na de behandeling met CO2-droogijs.
Op die manier krijgen we een uitstekend beeld van de staat van de drukpers.Indien gewenst, kan deze machine worden herschilderd. Zo is deze weer net als nieuw.

5. Poederlakken

5. Poederlakken

Hekwerk, traanplaten en balustrades worden intern gepoederlakt, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd. Hierbij worden de originele poeders van de machine fabrikanten gebruikt. Zo blijft de originele kleur behouden.

6. Monteren, herstellen en inpakken

6. Monteren, herstellen en inpakken

Met veel zorg monteren we de drukpers en pakken we die in, om te voorkomen dat er schade optreedt bij het transport naar de eigenaar.

i

Andere reinigingsprocessen

Pyrolyseoven

Met onze pyrolyseoven kunnen we stukken thermisch reinigen. Zowel aluminium als ijzeren stukken worden perfect ontdaan van hun bedekkingsmiddel. Doordat het pyrolyseproces 12 uur duurt en er een trage opwarming is kunnen de stukken niet vervormen. Dit is iets wat met de uitbrandovens wel het geval is.
De pyrolyseoven wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van coating in de verfindustrie. Diverse metalen onderdelen met siliconen kunnen ook gepyrolyseerd worden. Zo worden de siliconen omgezet in stof.

Ultrasoon

Met onze verschillende ultrasoon baden kunnen wij diverse stukken chemisch reinigen. De combinatie van de juiste chemie met de juiste temperatuur en de ultrasone trillingen, zorgen ervoor dat de stukken er terug volledig schoon gaan uitzien.

Referenties

i

N-ICE-80°

Droogijs is CO2 in vaste vorm, met een temperatuur van -78,5 °C. Ideaal voor nood- en transport koeling, zowel voor vers als diepvries.
Door het feit dat droogijs na sublimatie geen residu achterlaat wordt noch het gekoelde product, noch de verpakking aangetast.

Droogijs heeft een grote koelcapaciteit en is reuk- en smaakloos. Bovendien is het bacterie- en kiemvrij.

CO2 pellets zijn leverbaar in pellets van 3 mm en 10 mm. Deze worden geleverd in containers van 350 kg of 250 kg. Onze droogijscontainers zijn voedingsgeschikt. Kleinere hoeveelheden kunnen tevens afgehaald worden in ons atelier.

De CO2 wordt volgens de HACCP en NEN-EN-ISO 9001:2008 eisen geproduceerd, document eenvoudig te verkrijgen op aanvraag.

Ga naar onze website over droogijs

Droogijs kan gebruikt worden voor:

 • Koelen/vriezen op locatie zonder elektriciteit
 • Versneld invriezen
 • Transportkoeling
 • Noodkoeling
 • Houdbaarheid van voeding verlengen
 • Inertiseren
 • Elimineren van knaagdieren e.a. ongedierte
 • Koude keten garantie
ijsproductie.png
i

Over N-ice clean

N-ice Clean is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van drukpersen. We stralen de drukpersen met CO2-droogijs. Dankzij het werken met CO2 kan N-Ice Clean een milieuvriendelijk resultaat verzekeren. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken dan alleen het stralen. De drukpers ondergaat een volledige metamorfose bij ons. Er wordt een vuile drukpers afgeleverd en wij zorgen ervoor dat die er als nieuw gaat uitzien. Door de vele jaren ervaring kan N-Ice Clean u een onberispelijke service garanderen!
N-Ice Clean werd in 1996 opgericht door Donald Naessens en Ingrid Tuypens. Door de jaren heen hebben zij N-Ice Clean uitgebouwd tot een bloeiend en innoverend bedrijf.
Donald werkte jaren als drukinstructeur, hierdoor heeft hij een grote kennis van de verschillende drukpersen en hun werking opgedaan.
Eind 2006 heeft Donald de fakkel doorgegeven aan de jongere generatie, Maarten Claeys en Stefanie Naessens. Sinds 2007 hebben we een Pyrolyseoven, nu voeren we zelf onze thermische reinigingswerken uit. Vanaf 2009 staat N-Ice Clean ook paraat om reinigingswerken op locatie te gaan uitvoeren. In 2014 is er geïnvesteerd in een eigen droogijsproductie afdeling. Hier maken we droogijs voor eigen gebruik maar ook voor derden. Voor 2015 staat de investering gepland van een nieuw bedrijfsgebouw en de heraanleg van ons terrein.

 •  
 • Krommewege 50
 • 9990 Maldegem
 • M. +32 476 91 00 30
 • BTW BE 0456 640 762
h

© 2023 N-Ice Clean | design: doppiavu.be